AU får ny professor i retsmedicin

Lene Warner Thorup Boel er ny professor på Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet.

Lene Warner Thorup Boel er nyudnævnt professor på Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet
Lene Warner Thorup Boel er nyudnævnt professor på Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Lene Warner Thorup Boel er tiltrådt i et professorat på Institut for Retsmedicin. Samtidigt er hun nu officielt statsobducent, og er dermed den ledende læge på instituttet.

Hun glæder sig over nu at kunne bruge sin erfaring og sine evner på et endnu bredere felt.

”Det har altid været mit store ønske at få lov til at bidrage til mit fag, både på det bredere faglige og det forskningsmæssige område,” fortæller Lene Warner Thorup Boel.

Til dagligt kredser hendes forskning om obduktioner, der udnytter den såkaldte billeddiagnostik. Her benytter hun sig af MR- og især CT-scannere, der kan give et billede af ellers skjulte sider af kroppen.

Især når der er tale om dødsårsager, hvor en person har pådraget sig fysiske skader kan det være en hjælp at se scanningsbilleder af det beskadigede væv.

”Når man optimerer den retsmedicinske obduktion ved hjælp af billeddiagnostik, giver det i sidste ende øget retssikkerhed. Det gør det også nemmere at forebygge for eksempel trafikulykker, når vi får klarlagt mekanismerne bag forskellige typer traumer,” fortæller Lene Warner Thorup Boel, der mener, at almindelige borgere på den måde også får glæde af forskningsresultaterne.

Lene Warner Thorup Boel bruger også billeddiagnostikken til at undersøge knogleskørhed. Det er nemlig muligt at se nogle af de særlige aldersforandringer, der finder sted i knogler med denne lidelse, når man tager knoglevæv i scanneren. Det er noget, der fører til bedre forebyggelse og bedre behandling af knogleskørhedspatienter, ifølge den nye professor.

Lene Warner Thorup Boel tiltrådte professoratet hos Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet den 1. marts 2016.

Yderligere oplysninger:

Professor Lene Warner Thorup Boel
Aarhus Universitet, Institut for Retsmedicin, Retspatologisk
Direkte telefon: 8716 8303
lwb@forens.au.dk