Information til pårørende og undersøgte

Ønsker du at anmode om information eller få indsigt i en sag, skal du henvende dig direkte til den rekvirerende politikreds eller myndighed. Det er ikke muligt for instituttet at udlevere informationer uden deres tilladelse. Du kan læse mere om information relevant for pårørende og undersøgte nedenunder:

      (Du kan bladre i bogen ved at føre musen ned i nederste højre hjørne)

Information til praktiserende læger

(Der bladres i bogen ved at føre musen ned i nederste højre hjørne)

Viden om drab

Medarbejdere ved Institut for Retsmedicin har bidraget til letlæst fagbog om drab. Bogens fokus er drabet, belyst fra en retsmedicinsk, en litterær og en samfundsmæssig vinkel.

Seksuel vold blandt unge

Et stort antal unge piger og kvinder rapporterer om seksuel krænkelse fra jævnaldrende, og volden har ofte betydelige personlige, sociale og samfundsøkonomiske omkostninger. En ny rapport, som under ledelse af post.doc Rikke Holm Bramsen fra Syddansk Universitet sammen med en tværfaglige arbejdsgruppe med bl.a. Ole Ingemann Hansen fra Institut for Retsmedicin, Aarhus Universitet er udarbejdet, fastlægger omfanget af seksuel vold blandt unge 14-24 årige, og belyser hvordan en vidensbaseret indsats er central for at nedbringe forekomsten af seksuel vold blandt unge i Danmark.